Tineretul Democrat este organizaţia de tineret a PDM

Liga Studenţilor Democraţi

 

Preşedinte – OŢEL Andrei

Cine suntem noi? Noi suntem studenţii conectaţi la tehnologie, mereu în căutare de informaţie, dinamici, activi. Noi suntem studenţii realişti, conştienţi de faptul că schimbarea nu vine peste noapte, ci ea vine din interior, în condiţii de stabilitate. Noi suntem cei care am înţeles că dacă dorim să obţinem ceva, atunci iniţiativa trebuie să vină chiar de la noi, cei care astăzi ne străduim să învăţăm, pentru ca într-o zi să putem facem ceea ce ne place, ceea ce ştim.

Modernizarea,  integrarea europeană, succesul – sunt priorităţile noastre, sunt priorităţile generaţiei noastre.

Cu ce ne diferenţiem? Noi ştim că viitorul nostru, al colegilor, al prietenilor noştri – depinde de forţa pe care o au ideile noastre. Depinde de ingeniozitatea cu care vom găsi resurse pentru a transforma proiectele Studenţilor şi Tinerilor democraţi – în oportunităţi concrete. Şi venim cu o nouă abordare, care se bazează pe un sistem cunoscut, dar care până acum nu a mai fost pus în practică la nivel naţional, în Republica Moldova. Se numeşte Pay it forward. Şi spune că, dacă tu ai primit ajutor la un moment dat, eşti obligat să ajuţi mai departe pe altcineva, iar acel om să ajute la rândul său pe alţii, până când noi toţi vom fi solidari prin fapte, vom fi conectaţi şi ne vom implica pentru a construi o societate mai bună, o lume mai bună.

Pentru studenţii democraţi şi pentru toţi studenţii din Republica Moldova, platforma noastră de activitate urmăreşte să asigure:

  1. În plan universitar şi educaţional:

-          consolidarea unui sistem de admitere la studii superioare transparent şi echidistant,

-          concurenţă loială între instituţiiledeînvăţământ public şi privat,

-          o metodă clară şi transparentă de repartizare a locurilor de studii din bugetul de stat,

-          o abordare corectă a repartizării spaţiului locativ, prin consultarea şi implicarea beneficiarilor, anume a reprezentanţilor studenţilor,

  1. În plan social:

-           mai multe campanii civice, sportive, culturale şi inclusiv politice de informare asupra drepturilor şi oportunităţilor studenţilor,

  1. Pe toate planurile:promovarea implicării studenţilor, a iniţiativei.

Care este motivaţia noastră? Ne dorim din tot sufletul o Moldovă în care şansa li se oferă tuturor, iar succesul obţine prin muncă, dedicare şi responsabilitate socială.

Hai cu noi!

Echipa noastră are 50.000 de membri!
Suntem împreună şi luptăm pentru o Moldovă solidară! Vino şi tu alături de noi!