Tineretul Democrat este organizaţia de tineret a PDM

IUSY

- Ca structura a PDM, Tineretul Democrat este membru al Partidului Socialiştilor Europeni (PES), ce reuneşte partidele socialiste, social-democrate şi laburiste din Uniunea Europeană. În anul 2010, PDM a primit statutul de partid observator în cadrul PES.

  0205c_390x390

Din anul 2013, Tineretul Democrat este membru cu drepturi depline al International Union of Socialist Youth (IUSY).Uniunea Internaţională a Tineretului Socialist cuprinde organizaţii socialiste, social-democrate şi laburiste de tineret din mai mult de 100 de state ale lumii şi face parte din Internaţionala Socialistă.Apartenenţa la IUSY înseamna pentru Tineretul Democrat oportunitatea unui schimb valoros de experienţă, dar şi sprijin pentru dezvoltare şi recunoaştere internaţională.

Organizaţia de Tineret a Partidul Democrat din Moldova a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Internaţionale a Tinerilor Socialişti (IUSY), alăturându-se astfel unei structuri cu tradiţie, fondată în anul 1907, şi care reuneşte astăzi peste 150 de organizaţii de tineret din întreaga lume.

Decizia prin care organizaţiei tinerilor din PDM i se recunoaşte calitatea de membru al Uniunii Internaţionale a Tinerilor Socialişti a fost adoptată în cadrul Congresului XXX IUSY, care a avut loc în perioada 27 februarie-2 martie 2014 în Danemarca. TD PDM a fost reprezentantă la reuniune de către Victor Zubcu, preşedinte organizaţiei de tineret, şi secretarul executiv al sec. Buiucani, mun. Chişinău, Victoria Raţă.

Reprezentanţii TD PDM, alături de tinerii social democraţi din întreaga lume, au adoptat Planul de activitate pentru următorii 3 ani, precum şi un document de bază - „15 Acţiuni pentru Eradicarea Sărăciei în 15 Ani”. Prin acest document, care cuprinde domeniile educaţie, sănătate, nutriţie, economie/forţa de muncă şi mediul înconjurător, fiecare ţară membru din cadrul IUSY şi-a asumat responsabilitatea de a respecta acest plan şi de a lucra în direcţia activităţilor stabilite.

Tot în cadrul Congresului a fost prezentată şi rezoluţia asupra situaţiei din Ucraina, unde toate organizaţiile prezente s-au pronunţat pentru respectarea drepturilor, integrităţii şi hotarelor Ucrainei.

Delegaţii TD PDM au mai discutat cu reprezentanţii organizaţiilor prezente la Congres referitor la ulterioare parteneriate şi colaborări, proiecte şi propuneri care vor aduce noi idei şi schimb de experienţă dintre tinerii social-democraţi, laburişti şi socialişti din întreaga lume.

De asemenea, la Copenhaga a fost aleasă şi noua conducere IUSY, noul preşedinte al căreia a devenit  – Felipe Ignacio Jeldres Cerda (Chili).

Află mai multe despre IUSY

Hai cu noi!

Echipa noastră are 50.000 de membri!
Suntem împreună şi luptăm pentru o Moldovă solidară! Vino şi tu alături de noi!