Acţiune inedită a Tineretului Democrat de Ziua Constituţiei

“Ziua Constituţiei este o sărbătoare mai puţin cunoscută în Republica Moldova. De aceea, ne-am gândit că ar fi bine să promovăm această sărbătoare printr-o acţiune inedită – să popularizăm textul Constituţiei şi să-i invităm pe concetăţenii noştri să reflecteze asupra drepturilor şi obligaţiilor care le revin. Sper că oamenii au apreciat această iniţiativă”, a explicat preşedintele Tineretului Democrat, Alexandru Cauia, ideea acţiunii.

Amintim că, pe 29 iulie 1994, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat prima Constituţie a ţării. În cinstea acelui eveniment, în fiecare an pe 29 iulie este sărbătorită Ziua Constituţiei Republicii Moldova.

Tineretul Democrat a susţinut de-a lungul vremii mai multe acţiuni prin care şi-a propus să pună în valoare sărbătorile care definesc statalitatea Republicii Moldova. Astfel, chiar în această perioadă tinerii democraţi vor organiza mai multe evenimente regionale în cadrul Trofeelor Democraţiei, dedicate celor 25 de ani de la obţinerea Independenţei Republicii Moldova.