Pe durata a două zile, tinerii au avut posibilitatea să participe la competiţii sportive, la training-uri şi concursuri, dar şi la activităţi recreative. La finalul competiţiilor, participanţii s-au ales cu premii, sub forma unor diplome, medalii şi cupe. Trofeul pentru cea mai consolidată echipă i-a revenit echipei Tineretului Democrat din raionul Orhei.
Amintim că ediţia de anul acesta al Trofeelor Democraţiei este una specială pentru Tineretul Democrat fiind dedicată aniversării a 25 de ani de independenţă a Republicii Moldova. Pe durata mai multor săptămâni, tinerii democraţi vor organiza 8 evenimente regionale, la care vor participa tineri democraţi din toate raioanele şi municipiile ţării. Scopul acestor reuniuni este de a consolida echipa Tineretului Democrat, prin activităţi de socializare, dar şi de a o pregăti din punct de vedere organizatoric şi politic.
Ediţia de anul acesta al Trofeului Democraţiei va culmina cu un eveniment naţional, care va avea lor în intervalul 26-28 august, în satul Ivancea, raionul Orhei, şi la care vor participa reprezentanţii tuturor organizaţiilor teritoriale ale Tineretului Democrat.